Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

The Daily Mile en Avond4daagse brengen samen nog meer kinderen in beweging

Deelname kan van 29 maart tot en met 30 juni 2021

JOGG en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) zijn een samenwerking aangegaan om meer kinderen in beweging te brengen. JOGG en KWBN verbinden hiertoe hun initiatieven The Daily Mile en de Avond4daagse – Home Edition.

Avond4daagse

De Avond4daagse is een niet meer weg te denken traditie in Nederland. Kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s: inmiddels zijn al drie generaties opgegroeid met de Avond4daagse. Omdat er door COVID-19 niet meer in grote groepen gelopen kon worden, introduceerde KWBN, initiatiefnemer van de Avond4daagse, in 2020 de Home Edition. Deelnemers aan deze digitale variant kunnen met behulp van een app zelf routes laten aanmaken in een zelfgekozen afstand en vanaf een zelf bepaalde startlocatie. Zij kunnen daarbij kiezen uit de afstanden 2,5 km – 5 km – 10 km. Tijdens het wandelen ontvangen zij leuke berichten. Ook houdt de app hun prestaties bij. Na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille. Deelnemen aan de Avond4daagse – Home Edition is mogelijk van 29 maart tot en met 30 juni. Kinderen die plezier hebben gehad in de Avond4daagse kunnen het bewegen voortzetten met het JOGG-initiatief The Daily Mile op hun school en zo een vast onderdeel maken van het dagelijks leven. Zo kunnen ze na deze vier dagen lekker elke dag extra bewegen.

Afstandsladder

Om de kinderen te motiveren aan zowel The Daily Mile als de Avond4daagse – Home Edition mee te doen, is er een afstandsladder ontworpen. In de klas die meedoet aan The Daily Mile kan er een afstandsladder opgehangen worden waarop de drie afstanden van de Avond4daagse – Home Edition staan. Elke keer als de kinderen hun The Daily Mile er op hebben zitten, ‘klimmen’ ze een stukje op de ladder omhoog. Zo kunnen ze met The Daily Mile toch nog met de klasgenootjes de afstanden van de Avond4daagse in delen lopen.

The Daily Mile

JOGG houdt zich al jaren bezig met kinderen in beweging brengen, waaruit het initiatief The Daily Mile is ontstaan. Inmiddels doen er al meer dan 500 bassischolen mee in Nederland, maar hoe meer kinderen structureel bewegen, hoe beter. Voor de kinderen die The Daily Mile al lopen op school, zou de Avond4daagse – Home Edition een goede gelegenheid zijn om het lopen te vieren en aan de ouders te laten zien hoe fit ze al zijn dankzij het dagelijks lopen van 1.6 km. Het is een leuke afwisseling voor ze, en vooral ook een hele leuke uitdaging.

Aanmelden voor de Avond4daagse – Home Edition kan via www.avond4daagse.nl