Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Studiereis Dynamische Schooldag Denemarken verplaatst naar najaar 2020

Verplaatsing in verband met coronavirus

De Studiereis Dynamische Schooldag Denemarken die van zondag 19 tot en met donderdag 23 april zou plaatsvinden wordt in verband met het coronavirus verplaatst naar najaar 2020. Dat hebben de projectleiders Studiereis Dynamische Schooldag Denemarken Tilly de Jong en Kim van der Haar en het KVLO besloten. Alle deelnemers hebben inmiddels een mail hierover ontvangen.

De beslissing kwam kort na het besluit van de Deense regering om kinderopvang, scholen en universiteiten voor minimaal twee weken te sluiten. De reden om dit besluit nu te nemen is ingegeven door een aantal factoren:

  • De snel veranderende omstandigheden ten aanzien van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande steeds stringentere richtlijnen, zowel in Nederland als in Denemarken.
  • Het feit dat wij een inhoudelijk sterk programma willen presenteren. In het licht van de huidige ontwikkelingen staat ook dat onder druk. Mochten de te bezoeken organisaties in Denemarken hun deuren toch over twee weken weer openen, hebben zij uiteraard een aantal andere uitdagingen. We verwachten dat een aantal van deze organisaties de met ons gemaakte afspraken niet gestand kunnen doen.
  • Binnen je eigen organisaties worden de komende periode wellicht ook interne richtlijnen uitgevaardigd ten aanzien van het deelnemen aan grotere bijeenkomsten en (studie)reizen.

De organisatoren kiezen daarom nu voor helderheid boven onzekerheid. Ze hopen de deelnemers binnen twee tot drie weken nader te kunnen informeren over de nieuwe datum en het doorschuiven van hun aanmelding. Om zeker te weten dat dit bericht hen heeft bereikt, vragen ze de deelnemers per e-mail (kort) te reageren.