Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Maxx app motiveert om te minderen met alcohol

‘Dry January’ (ook bekend als: IkPas) is voorbij. De maand waarin velen de uitdaging zijn aangegaan om geen alcohol te drinken. Voor iedereen die deze nieuwe levensstijl wil vasthouden of een extra steuntje in de rug nodig heeft om geen of minder alcohol te drinken is er de gratis Maxx app.

Gebruikers waarderen de Maxx app met gemiddeld een 7,6. Maxx heeft sinds de lancering in april 2018 bijna 14.000 gebruikers.

Zelfhulp-app Maxx

Maxx is een zelfhulp-app om iedereen te ondersteunen bij het minderen of stoppen met het drinken van alcohol en daardoor bij te dragen aan een gezondere levensstijl. Maxx laat je weten hoe je het doet, moedigt aan en geeft tips. Verder staan er praktische oefeningen, testjes en tips klaar die helpen om je doel te halen. Bij moeilijke momenten herinnert Maxx je aan jouw belangrijkste motivatie waarom jij je alcoholgebruik wilt aanpakken. De app is gebaseerd op onder andere de cognitieve gedragstherapie en zelfregulatie theorie. Uit onderzoek blijkt dat zelfhulpinterventies een positief effect kunnen hebben op het verminderen van alcoholconsumptie.

Maxx helpt doelen stellen en patronen herkennen

Of het nu gaat om volledig stoppen met alcohol drinken of minderen, Maxx helpt om persoonlijke doelen te stellen. Het bijhouden van alcoholgebruik in een logboek leert de gebruiker patronen herkennen én houdt de gestelde doelen scherp in beeld.

Maxx motiveert om het vol te houden

Starten met stoppen of minderen is een goede eerste stap. Het minder drinken volhouden is vaak lastiger. Maxx helpt door middel van motivatiekaarten en ‘feedback op maat’. Ook helpt Maxx je met moeilijke situaties en terugval om te gaan. Zoals een borrel op de sportclub, een verjaardag van een oom of een feest van een vriendin. Allemaal momenten waarop niet of minder drinken een extra uitdaging is.

De Maxx app biedt informatie over de effecten van alcohol. Weten wat alcohol met je lichaam en geest doet kan extra motiverend werken om het stoppen of minderen vol te houden.

Benieuwd naar wat gebruikers nog meer van de Maxx app vinden? Lees er alles over in de productsheet ‘Maxx’. Download de productsheet.

De Maxx app is gratis te downloaden in de App Store en Google play. Download de app.