Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Jantje Beton en IVN Natuureducatie op zoek naar beste buitenleerkracht

Bekendmaking tijdens Nationale Buitenlesdag 5 april 2022

Op 5 april is het Nationale Buitenlesdag. Jantje Beton en IVN Natuureducatie vieren deze dag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Dit jaar zetten Jantje Beton en IVN Natuureducatie al deze leerkrachten in het zonnetje en gaan ze op zoek naar de beste buitenlesleerkracht van het jaar.

Geeft jouw meester of juf de rekenles het liefst buiten op het schoolplein? Grijpt jouw collega elk excuus aan om met de klas naar buiten te gaan en daar les te geven? Weet jouw collega je altijd te inspireren met nieuwe ideeën voor buitenlessen? Nomineer hem of haar dan vanaf 10 januari als Buitenlesleerkracht van het jaar en zet samen met Jantje Beton en IVN Natuureducatie buiten lesgeven op de kaart.

Hoe werkt het?

Iedereen kan een leerkracht die buitenles geeft nomineren, dus nomineren kan door een collega, directeur, ouder of de eigen leerlingen. Een leerkracht kan ook zichzelf nomineren. Om genomineerd te kunnen worden moet de leerkracht minimaal 8x per jaar buiten les geven op een basisschool en beschikbaar zijn op de Nationale Buitenlesdag op 5 april voor de prijsuitreiking. De genomineerde leerkrachten strijden in de voorronde tegen leerkrachten uit hun eigen provincie en daar komt 1 winnaar uit. Uit de 12 provinciale winnaars kiest een onafhankelijke jury de allerbeste buitenlesleerkracht van Nederland. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 april tijdens de Nationale Buitenlesdag.

Wat kun je winnen?

Je ontvangt als beste buitenlesleerkracht van het jaar een bokaal voor in de school en 2000 euro budget om een buitenlesplek te maken op het schoolplein. Denk aan moestuinbakken, een vuurkuil of een zitjes in het buitenlokaal. De 12 provinciale winnaars krijgen uiteraard ook een passende prijs. De grootste prijs is natuurlijk de eer. Als winnaar mag je een jaar lang de titel Beste buitenlesleerkracht voeren. Je bent een jaar lang ambassadeur van het buiten les geven. Samen met Jantje Beton en IVN inspireer je leerkrachten om (meer) buiten les te geven, o.a. door samen met ons nieuwe buitenlessen te ontwikkelen.

Aanmelden

Alle informatie over de buitenlesdag en over het nomineren van de beste buitenlesleerkracht is te vinden op www.buitenlesdag.nl.