Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Drie nieuw erkende Gezonde School-activiteiten Relaties en seksualiteit

Vlaggensysteem, Living Loving en Be-Loved

Onlangs verschenen drie nieuwe Gezonde School-activiteiten in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School. Het gaat om de onderstaande activiteiten voor het thema Relaties en seksualiteit:

Vlaggensysteem (Sensoa) – PO, VO en MBO

Hoe leer je kinderen wat wel en wat niet normaal seksueel gedrag is? En wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in grensoverschrijdend gedrag? Het Vlaggensysteem is een methodiek om seksueel gedrag te duiden en er adequaat op te reageren. Lees meer over het Vlaggensysteem. (po, vo, mbo)

Living Loving (Weerbaar in seksualiteit) – VO

Living Loving is een doorlopende leerlijn Seksuele Vorming voor het voortgezet onderwijs voor vier leerjaren. Door de toegankelijke, herkenbare en direct toepasbare materialen kunnen de scholen zélf aan de slag met het thema seksualiteit en seksuele vorming. Lees meer over Living Loving.

Be-Loved (Weerbaar in seksualiteit) – VO
Be-Loved is een doorlopende leerlijn Seksuele Vorming voor het Christelijk Voortgezet Onderwijs voor vier leerjaren. Door de toegankelijke, herkenbare en direct toepasbare materialen kunnen de scholen zélf aan de slag met het thema seksualiteit en seksuele vorming. Lees meer over Be-Loved.

Over Gezonde School-activiteiten

Veel scholen maken gebruik van Gezonde School-activiteiten. Het gaat hierbij om erkende interventies/activiteiten waarvan een onafhankelijke Erkenningscommissie heeft vastgesteld dat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria. Deze activiteiten bieden we aan in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School. Bekijk de activiteiten voor po, vo en mbo.