Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Post-hbo Specialist Sportieve en Gezonde School (SSGS) komend schooljaar van start

Vanaf het schooljaar 2023/2024 is het mogelijk om aan de Hogeschool Leiden en Hogeschool Windesheim de nieuwe acht maanden durende post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School te volgen.

In het kort

Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op zowel het PO, VO als het MBO steeds meer aandacht. Met de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School in Leiden of in Zwolle, word jij dé specialist op jouw school op het gebied van gezondheid in de meest brede zin van het woord. Scholen hebben hiervoor docenten nodig met kennis, passie en talent, die gezondheid en bewegen een prominente plaats geven op school.
Heb jij affiniteit met bewegen en gezondheid? Dan is dit traject wellicht iets voor jou! Word specialist en ga op jouw school aan de slag met het bevorderen van een gezonde leefstijl. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in deze opleiding, vervul jij straks een sleutelrol op jouw school.

Voor wie is deze post-hbo opleiding bedoeld?

Ben jij een leerkracht, docent of teamleider op het PO, VO of MBO? En heb je behoefte aan meer inhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van het bevorderen van een gezonde leefstijl bij leerlingen of studenten op jouw school? Wil je handvatten hoe je een verandering op jouw school kunt begeleiden? Dan is de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School iets voor jou. Voor deze post-hbo opleiding geldt in elk geval dat je werkzaam bent binnen een school. Het is daarnaast belangrijk dat je de ruimte krijgt om de praktijkopdracht op jouw school uit te voeren.

Wat je leert

Je specialiseert je als veranderaar. Hoe neem je jouw school mee in de verandering naar een Gezonde School? Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in de opleiding vervul jij straks een sleutelrol. Hoe zorg jij dat er aandacht is en blijft voor de verschillende gezondheidsthema's zoals voeding, mediawijsheid, relaties en seksualiteit, welbevinden en bewegen en sport? De opleiding biedt handvatten om hiermee op jouw school aan de slag te gaan en het beleid van binnenuit te veranderen en te optimaliseren.

Programma

Naast veranderprocessen staat de Gezonde school aanpak centraal. Vanuit de vier pijlers signaleren, educatie, omgeving en beleid werk je structureel en integraal aan gezondheidsthema's in je eigen praktijksituatie. Om de school succesvol te veranderen richting een sportieve en gezonde school is communicatie met betrokken partijen van cruciaal belang.

Voor informatie: Hogeschool Leiden en Hogeschool Windesheim