Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

17e editie Olympic Moves The School Final

In en om Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem

In en om Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem is de zeventiende editie afgewerkt van de Olympic Moves The School Final. Tijdens OMTSF streden 6.000 middelbare scholieren om het nationaal kampioenschap voor scholen in verschillende sporten. Aan het einde van de dag waren alle winnaars van de nationale schoolsportcompetitie 2018-2019 bekend.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

De competitie bestaat uit vier fases:

Werving

Alleen docenten LO kunnen teams van hun school inschrijven voor deelname aan Olympic Moves. Dit kan tot begin november. In deze periode staat het enthousiast maken van leerlingen voor de verschillende sporten en zoveel mogelijk inschrijvingen te verwerven centraal. Olympic Moves heeft door de verschillende categorieën per sport een breedtesport karakter, iedereen kan dus meedoen! Je kunt hier tools vinden om te gebruiken voor het werven van leerlingen.

Selecties

De docent LO is verantwoordelijk voor het samenstellen van team(s) in de ingeschreven sport(en). Er kan bijv. een training of (interscolair) toernooi georganiseerd worden om een team voor een sport samen te stellen. Voor inspiratie, tips en ondersteuningsmaterialen om (team)selecties te maken zijn verschillende downloadmaterialen beschikbaar.


Regionale Finales

De geselecteerde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final. Eind december wordt de indeling van de regionale finales bekend gemaakt. Voor meer informatie over de regionale finales klik hier.


The School Final

De circa 6000 winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen. Wil je meer weten? Bekijk de verschillende compilatievideo’s van The School Final van de afgelopen jaren.


Lees hier alle uitslagen van de zeventiende editie.

Bekijk hier een sfeerimpressie van de 2018 editie.