Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Activiteitenmarkt Welbevinden Gezonde School

11 oktober in Stadion Galgenwaard Utrecht

Wil jij dit schooljaar werken aan het welbevinden van leerlingen of studenten? Kom dan naar de activiteitenmarkt Welbevinden, op woensdag 11 oktober in Utrecht. Je maakt dan kennis met verschillende Gezonde School-activiteiten voor welbevinden in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Aanmelden is gratis en kan tot en met 14 september.

Waarom werken aan welbevinden?

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich het beste als het goed met ze gaat. Als ze lekker in hun vel zitten en zichzelf kunnen zijn, en gezond en veilig opgroeien in een kansrijke omgeving. Kortom: als zij een hoge mate van welbevinden ervaren. Het is dus cruciaal dat school een veilige omgeving is, waar een gezonde leefstijl bevorderd wordt. Aandacht voor welbevinden is onderdeel van een gezonde leefstijl.

Gezonde School-activiteiten voor welbevinden

Ook dit schooljaar gaan weer veel scholen aan de slag met Gezonde School om gezond gedrag te stimuleren onder leerlingen en studenten. Daarbij zijn Gezonde School-activiteiten onmisbaar. Hiermee leren leerlingen en studenten kennis en vaardigheden aan voor een gezonde leefstijl. Ze leren bijvoorbeeld omgaan met gevoelens, samenwerken, en conflicten oplossen. Ook zijn er activiteiten met een bepaalde focus, zoals pestgedrag voorkomen en tegengaan of leerlingen in een scheidingssituatie ondersteunen. Veel Gezonde School-activiteiten hebben een doorlopende lijn, met lesmateriaal voor meerdere leerjaren.

Voor wie is de activiteitenmarkt?

De activiteitenmarkt is bedoeld voor (onderwijs)professionals en Gezonde School-adviseurs die met de Gezonde School-aanpak werken aan welbevinden in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo of hiermee willen beginnen.

Programma activiteitenmarkt

Op de activiteitenmarkt kun je in gesprek met aanbieders van Gezonde School-activiteiten zoals School-Wide Positive Behavior Support (SWPBS) en Gelukskoffer. Ook ontmoet je andere (onderwijs)professionals en Gezonde School-adviseurs. Zo ziet het programma eruit:

13:30 Inloop

13:45 Plenaire opening door Gezonde School & Welbevinden op School, het kennis- en ondersteuningsprogramma van het Trimbos-instituut en Pharos

14:10 Ronde 1: in gesprek met elkaar op de markt

15:00 Plenair onderdeel: voorbeeld uit de praktijk

15:25 Ronde 2: in gesprek met elkaar op de markt

16:30 Plenaire afsluiting: Gezonde School en aanbieders van Gezonde School-activiteiten beantwoorden vragen van bezoekers.

Praktische informatie

De activiteitenmarkt vindt plaats op het Sport College Utrecht van ROC Midden Nederland. Het adres:
Stadion Galgenwaard
Herculesplein 285
3584 AA Utrecht

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar.

Aanmelden kan hier.