Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Buitenspelen in tijden van corona

Onderzoek voor ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar

Begin van de week zijn strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Het goede nieuws was: kinderen mogen nog wel buitenspelen. Het Mulier Instituut is benieuwd hoe ouders over buitenspelen denken, vooral nu er weinig andere manieren zijn om te bewegen: geen gymles meer, geen activiteiten op de sportvereniging.

Het Mulier Instituut doet onderzoek naar buitenspelen in de periode van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het Mulier Instituut heeft daarom enkele vragen opgesteld over je opvattingen over het buitenspelen van je kind. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en je kunt stoppen met het onderzoek wanneer je wilt. Daarbij hoef je geen reden aan te geven. Er zijn bovendien geen goede of slechte antwoorden. De informatie zal vertrouwelijk worden verwerkt. Het beantwoorden van de vragen duurt zo’n tien minuten. Heb je nog vragen neem dan contact op met Melissa Leenders, m.leenders@mulierinstituut.nl, of Maxine de Jonge, m.dejonge@mulierinstituut.nl.

Het Mulier Instituut roept ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar oud op de vragenlijst in te vullen. Heb je meerdere kinderen in deze leeftijd? Neem dan de jongste als uitgangspunt bij het beantwoorden van de vragen.

De eerste vragen gaan over buitenspelen in het algemeen, voordat de maatregelen vanwege het coronavirus van kracht waren. Daarna volgen er vragen over de periode sinds de maatregelen omtrent het coronavirus van kracht zijn en de scholen dus gesloten zijn.

Klik hier om aan het onderzoek deel te nemen.