Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Inschrijving Olympic Moves 2023-2024 gestart

The School Final 7 juni 2024

De inschrijving voor Olympic Moves 2023-2024 is geopend. Olympic Moves, een initiatief van KVLO en NOC*NSF, laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.

Uit onderzoek blijkt dat het programma Olympic Moves jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. Gezonde Generatie is sinds 2020 partner van Olympic Moves.

Achttien sporten

De scholieren kunnen deelnemen aan de volgende achttien sporten:

Atletiek, Badminton, 3 x 3 Basketbal, Beachvolleybal, Dodgeball, FLoorball, Handbal, Hockey, Korfbal, Minitrampoline, Softball, Streetdance, Tennis, Ultimate frisbee, Veldloop, Voetbal, Volleybal en Zaalvoetbal.

Vier fases

De competitie bestaat uit vier fases:

1) Werving

Alleen docenten LO kunnen teams van hun school inschrijven voor deelname aan Olympic Moves. Dit kan tot begin november. In deze periode staat het enthousiast maken van leerlingen voor de verschillende sporten en zoveel mogelijk inschrijvingen te verwerven centraal. Olympic Moves heeft door de verschillende categorieën per sport een breedtesport karakter, iedereen kan dus meedoen! Je kunt hier tools vinden om te gebruiken voor het werven van leerlingen.

2) Teamvorming

De docent LO is verantwoordelijk voor het samenstellen van teams voor de ingeschreven sport(en). Er kan bijvoorbeeld een training of (interscolair) toernooi worden georganiseerd om een team voor een sport samen te stellen. Voor inspiratie, tips en ondersteuningsmaterialen bij het vormen van teams hebben we verschillende downloadmaterialen beschikbaar.

3) Regionale Finales

De gevormde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final. Deze editie worden de volgend grote regionale finales georganiseerd:

  • Alkmaar - donderdag 4 april 2024
  • Almere - dinsdag 19 maart 2024
  • Assen - donderdag 28 maart 2024
  • Den Haag - datum nog niet bekend
  • Eindhoven - woensdag 3 april 2024
  • Heerenveen - vrijdag 12 april 2024
  • Hoogeveen - donderdag 25 april 2024
  • Nijmegen - datum nog niet bekend
  • Venlo - donderdag 4 april 2024
  • Veenendaal - donderdag 18 april 2024

4) The School Final

De circa 6000 winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen. The School Final vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 juni 2024. In 2023 deden 36.000 middelbare scholieren mee aan de regionale finales; meer dan 6.000 scholieren deden mee aan The School Final op sportcentrum Papendal in Arnhem.

Schrijf je hier nu in.