Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Webinars Week van de Motoriek 2023 nu terug te zien

Deel 3: Webinars 9 november

Van 6 tot en met 9 november 2023 vond de Week van de Motoriek plaats. Van 7 tot en met 9 november waren er verschillende voor onderwijsprofessionals interessante webinars. Ze zijn nu allemaal terug te kijken. In deel 3 de webinar van 9 november. Het thema die dag was ‘kansengelijkheid’.

Zo betrek je kinderen met een motorische achterstand

Kinderen met een motorische achterstand zijn minder actief dan leeftijdsgenoten, zowel bij de sportvereniging, tijdens de gymles en bij het buitenspelen in de buurt. Benieuwd naar wat je kunt doen om hen te betrekken en te motiveren?

Tijdens deze sessie deelde onze specialist in beweeggedrag, Hilde Krajenbrink, de laatste inzichten uit de onderzoekswereld rondom kinderen met een motorische achterstand. Deelnemers kregen inzicht in wat we weten over hun deelname aan sport- en beweegactiviteiten. Daarna bespraken o.a. Bert Steenbergen (Radboud Universiteit) en Johannes Noordstar (Wilhelmina Kinderziekenhuis) aan de hand van casussen van kinderen met een motorische achterstand hoe je hen kunt motiveren en betrekken tijdens beweegaanbod en hoe je ervoor zorgt dat iedereen het leuk heeft.

Meer informatie:

Whitepaper Motorische achterstand: Met de whitepaper Sport en bewegen voor kinderen met een motorische achterstand krijg je inzicht in het beweeggedrag van kinderen met een motorische achterstand en hoe jij als professional kinderen met een motorische achterstand kunt stimuleren en ondersteunen.

Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig: Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen.

Presentatie: Heb je delen van de presentatie gemist? Bekijk de volledige presentatie opnieuw.

Kijk hier het webinar terug.