Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Events

Glos Educatief organiseert in samenwerking met Arko Sports Media regelmatig kennissessies en studiereizen rondom een gezonde leefstijl op school. Jaarlijks bezoeken we met zo’n 50 deelnemers uit het onderwijs en vanuit verschillende kenniscentra inspirerende voorbeelden en scholen in Europa. Zo bezochten we o.a. in 2018 Noorwegen, in 2017 Denemarken en in 2015 Schotland.

6 en 7 november 2019 Tweedaagse kennissessie Gezonde Basisschool van de Toekomst

Op 6 en 7 november zijn we te gast in Landgraaf bij de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Op de 6e horen we alles over dit onderzoek van de Universiteit van Maastricht en Scholenstichting Movare. Op de 7e bezoeken we 2 scholen in Landgraaf. Schrijf je nu in of kijk voor meer informatie over een unieke tweedaagse sessie met inzicht in onderzoek en het delen van ervaringen in de praktijk! Bedoeld voor bestuurders, directeuren en docenten vanuit primair onderwijs, beleidsmedewerkers van gemeenten en vertegenwoordigers van intermediaire organisaties op het gebied van onderwijs & gezondheid. Natuurlijk staat de sessie ook open voor vakgenoten uit het VO die op zoek zijn naar inspiratie!

Deze tweedaagse stond gepland voor eind juni, maar dat kwam voor veel scholen niet uit. Vandaar dat we een nieuwe datum hebben gekozen.

Laat je inspireren.

22-27 September 2019: Studiereis IJsland

Ook in 2019 organiseren Glos Educatief en Arko Sports Media weer een studiereis rondom het thema gezonde leefstijl op school. Van 22-27 september gaan we naar IJsland, waar we o.a. het IJslandse Preventie Model gaan beleven. Daartoe hebben we de samenwerking gezocht met het Trimbos Instituut. Zij begeleiden een pilot in de gemeenten Amersfoort, Hardenberg, samenwerkingsverband Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden), Súdwest-Fryslân, Texel en Urk. De pilot wordt tussen 2018 en 2021 uitgevoerd. Naast ervaring en inspiratie in IJsland is er dan ook direct de terugkoppeling naar de Nederlandse praktijk. Het beloofd een zeer leerzame week te worden. Binnenkort verschijnen er ook een aantal interessante artikelen over deze aanpak op het platform.

Cursus Presenteren kun je leren

Spreken voor een groep is leuk om te doen en kan inspirerend werken. Maar niet iedereen ervaart dat ook zo.

Veel mensen zien er tegen op. Overtuigend presenteren is inspirerend voor jezelf en voor anderen. Jouw boodschap komt binnen en blijft hangen.

Met onze trainingen en modules leren we je te presenteren met overtuiging en inspiratie. Dankzij verschillende uitdagende oefeningen die je wegwijs maken in de wereld van de presentatie. Je presenteert zelf en kijkt naar leerzame voorbeelden. Je krijgt op verschillende manieren feedback op jouw stijl, tevens via videotraining. We geven je bagage mee om bij jezelf te blijven, met je nervositeit om te gaan en tips om presentatiemiddelen effectief te gebruiken.

Meer weten?