Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Events

Glos Educatief organiseert in samenwerking met Arko Sports Media regelmatig kennissessies en studiereizen rondom een gezonde leefstijl op school. Jaarlijks bezoeken we met zo’n 50 deelnemers uit het onderwijs en vanuit verschillende kenniscentra inspirerende voorbeelden en scholen in Europa. Zo bezochten we o.a. in 2018 Noorwegen, in 2017 Denemarken en in 2015 Schotland.

22-27 September 2019: Studiereis IJsland

Ook in 2019 organiseren Glos Educatief en Arko Sports Media weer een studiereis rondom het thema gezonde leefstijl op school. Van 22-27 september gaan we naar IJsland, waar we o.a. het IJslandse Preventie Model gaan beleven. Daartoe hebben we de samenwerking gezocht met het Trimbos Instituut. Zij begeleiden een pilot in de gemeenten Amersfoort, Hardenberg, samenwerkingsverband Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden), Súdwest-Fryslân, Texel en Urk. De pilot wordt tussen 2018 en 2021 uitgevoerd. Naast ervaring en inspiratie in IJsland is er dan ook direct de terugkoppeling naar de Nederlandse praktijk. Het beloofd een zeer leerzame week te worden. Binnenkort verschijnen er ook een aantal interessante artikelen over deze aanpak op het platform.