Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Studiereizen

Glos Educatief organiseert in samenwerking met Arko Sports Media regelmatig kennissessies en studiereizen rondom een gezonde leefstijl op school. Jaarlijks bezoeken we met zo’n 50 deelnemers uit het onderwijs en vanuit verschillende kenniscentra inspirerende voorbeelden en scholen in Europa. Zo bezochten we o.a. in 2019 IJsland, 2018 Noorwegen, in 2017 Denemarken en in 2015 Schotland.

Studiereis Dynamische Schooldag Denemarken is vol en verzet naar een later, coronavrij moment.

GLOS Educatief, Arko Sports Media en de KVLO organiseren de Studiereis Dynamische Schooldag Denemarken. Tijdens de studiereis komt de dynamische schooldag op drie niveaus aan de orde:

• We bekijken de huisvesting en zien de beweegvriendelijke en uitdagende schoolomgeving zowel binnen als buiten.
  • We ervaren invulling van het curriculum via brainbreaks (bewegend leren tijdens de lessen) en outdoor learning.
  • We horen hoe in Denemarken samenwerking op lokaal niveau tussen scholen, sportclubs en gemeenten wordt ingezet om bewegen te stimuleren.

• Bestuurders en directeuren scholen PO en VO
  • Vertegenwoordigers van sportservicebureaus en buurtsportcoaches
  • Beleidsmedewerkers van gemeenten en provincies (sport, welzijn, maatschappelijk vastgoed)
  • Vakleerkrachten LO
  • Vertegenwoordigers van intermediaire (sport)organisaties
  • Leveranciers van beweegoplossingen (sport- en speeltoestellen)

Bekijk het volledige programma

Studiereis Schotland

In verband met het coronavirus is het nog niet zeker wanneer de studiereis rondom het thema gezonde leefstijl op school met bestemming Schotland zal plaatsvinden. Meer informatie over deze reis volgt tzt. Je kunt wel vast je belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar tilly@gloseducatief.nl of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.