Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Cruyff Foundation opdrachtgever voor Vakkanjer Challenge schooljaar 2019-2020

Challenge ‘Creating Space for Children’

De Cruyff Foundation is de nieuwe opdrachtgever voor de Vakkanjer Challenge voor het schooljaar 2019-2020. In de challenge ‘Creating Space for Children’ daagt de Cruyff Foundation en VMBO’ers en MBO’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen, want zo ontwikkelen zij zich. VMBO’ers en MBO’ers uit heel Nederland gaan daar nu bij helpen!

Dat doen ze als deelnemer aan Vakkanjers, een programma waarin VMBO’ers en MBO’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. De teams met de beste ontwerpen pitchen hun idee tijdens het landelijke eindevent Vakkanjers LIVE, in juni 2020.

Verschillende opdrachten

In de challenge krijgen de teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Eerstejaars VMBO’ers denken bijvoorbeeld na over innovatieve vernieuwingen voor de Cruyff Courts en Schoolplein14. Derde-en vierdejaars VMBO’ers bedenken ideeën om de (digitale) interactie tussen deelnemers en het Cruyff Court te versterken. De Vakkanjers van het MBO ontwerpen een attractie die de Cruyff Foundation kan inzetten tijdens events.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Meedoen met jouw school? Meld je aan via www.vakkanjers.nl.