Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Yuverta College Heerlen wint MBO Challenge Voedselverspilling 2023/2024

Een groep studenten Dier en Management van het Yuverta College Heerlen heeft de MBO Challenge Voedselverspilling 2023/2024 gewonnen. Ze hebben samen een Verspillingsboek ontwikkeld, dat praktische oplossingen biedt om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd heerlijke gerechten te bereiden.

Het Verspillingsboek

Het Verspillingsboek biedt een allesomvattende aanpak voor het verminderen van voedselverspilling. Met diepgaand onderzoek behandelt het team alle aspecten van duurzaam voedselgebruik, van inkoop tot bewaring, en van afval scheiden tot composteren. Dit boek combineert oplossingen en recepten, samen met praktische gidsen voor voedselbewaring, composteren, afval scheiden en duurzaam boodschappen doen.

Tweede en derde plaats

‘Pompoendippers’ van Lentiz MBO Westland en Lentiz MBO LIFE College behaalde de tweede plaats. Zij ontwikkelden crackers en humus gemaakt van reststromen pompoen. ‘Beanblog’ van Terra MBO Groningen behaalde de derde plaats door zich te richten op het promoten van gezonde en duurzame voedselkeuzes onder jongeren, met een focus op eiwitrijke bonen.

De MBO Challenge Voedselverspilling

Met 46 deelnemende groepen van 15 verschillende opleidingen, waaronder niet alleen food, maar ook kok, agrifood en zelfs diermanagement, was de MBO Challenge Voedselverspilling een groot succes. De samenwerking tussen studenten en de kwaliteit van de begeleiding hebben geleid tot veelbelovende resultaten. Deze challenge biedt studenten de kans om innovatieve oplossingen te bedenken voor een urgent maatschappelijk probleem. Dit jaar hebben alle deelnemende teams indruk gemaakt met hun creativiteit, doorzettingsvermogen en toewijding aan duurzaamheid.

Aanmelden voor de MBO Challenge 2024/2025 als school? Dat kan hier.

Dragende organisaties van Samen Tegen Voedselverspilling zijn Meierijstad, Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, Provincie Noord-Brabant, Voedingscentrum en Wageningen University & Research.