Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Basisschool Het Vogelnest Nieuwegein afvalvrije school

Leerlingen Leerlingenraad zijn ambassadeurs

Basisschool het Vogelnest is de derde afvalvrije school in Nieuwegein. Kinderen, leerkrachten en locatieleidster Madelon Torenstra gaven deze week samen met wethouder duurzaamheid Marieke Schouten het startschot.

In de klaslokalen staan nu prullenbakken met drie vakken voor plastic (PMD), papier en restafval. Groeten-, fruit-,tuinafval (GFT) wordt op centrale plekken ingezameld. Naast verschillende minicontainers is een milieustraat op de school voor cartridges, stiften en batterijen. De school zamelt hierdoor grondstoffen in en heeft straks geen restafval meer.

De leerlingen van de Leerlingenraad zijn de ambassadeurs van de Afvalvrije School. Zij maakten voor het startmoment een presentatie over nut en noodzaak van afval scheiden. Vervolgens kreeg de leerlingenraad als eerste een duurzame waterfles overhandigd door de wethouder. Ook de overige circa 85 leerlingen kregen een eigen waterfles met het logo Afvalvrije school van de gemeente.

Wethouder Marieke Schouten: “Ik ben heel trots op Het Vogelnest. De broodtrommel en drinkfles gebruik je elke dag opnieuw. Hierdoor voorkom je afval zoals boterhamzakjes en petflessen. En door afval goed te scheiden, verzamelt de school grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Bovendien geldt hier ook: jong geleerd is oud gedaan. De leerlingen leren al op jonge leeftijd bewust te zijn van het milieu en wat we opnieuw kunnen gebruiken.”

De afvalvrije school wordt mede ondersteund door gemeente Nieuwegein, RMN en milieueducatie Buitenwijs.


Heb je ook een afvalvrije school? Meld het bij Gezonde Leefstijl Op School. Stuur een mail naar redactie@gloseducatief.nl