Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Mindful Run 4 kids coach opleiding

Nadruk op voelen en ademhalen

Hoe kun je Mindful Run en/of Mindful Walk technieken toepassen bij kinderen van 4-14 jaar? Dat leer je in de praktijkgerichte opleiding van 2 dagen van Mindful Run, een initiatief van Martijn Mensink en Dianne Schutmaat. De cursus wordt gegeven op donderdag 22 en vrijdag 23 augustus in Arnhem. Beide dagen van 10 uur ’s ochtends tot ongeveer vier uur ’s middags.

Tijdens de opleiding ligt de focus op het lopen, ervaren, leren, maar vooral ook op veel oefeningen d.m.v. spelkaarten. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De 2-daagse opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Na het praktijkexamen krijg je een diploma en ben je een Mindful Run 4 Kids coach. Vanaf dat moment kun je workshops of een 4-weekse cursus Mindful Run/Walk 4 Kids geven. Ook is het mogelijk om de geleerde oefeningen en technieken te gebruiken in je huidige programma.

Docenten

Docenten van deze opleiding zijn Martijn Mensink (Oprichter van Mindful Run Nederland) en Dennis Licht (Kidsrunning Trainer). Zij nemen je mee in de wereld van Mindfulness in combinatie met Hardlopen/Wandelen voor kinderen.

Volgens Martijn Mensink is bewegen belangrijk voor kinderen om in balans te blijven: “Tegenwoordig is veel gericht op weten, wij willen ons juist meer richten op voelen en ademhalen. Hardlopen en wandelen zijn daarbij middelen, niet het doel. Daarnaast willen we door hardlopen en wandelen kinderen op een speelse manier laten kennismaken met mindfulness. De trainingen voor kinderen zou je ook binnen kunnen doen, maar ze zijn bewust buiten, omdat dat voor kinderen nou eenmaal leuker is.”

Inhoud

In de Mindful Run 4 kids coach opleiding leer je hoe je op een prettige manier Mindfulness technieken kunt toepassen tijdens verschillende beweegvormoefeningen gericht op wandelen en/of hardlopen. Alle oefeningen zijn volledig uitgeschreven in een Mindful Run 4 kids coach handboek. De oefeningen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 14 jaar.

De docenten leren je niet alleen oefeningen voor kinderen, maar ook een aantal basis Mindfulness- en ademhalingsoefeningen die je voor jezelf kunt toepassen om bewust en rustig voor de groep of klas te staan. Je kunt deze oefeningen integreren in je huidige werk en leven.

Doelgroep

De opleiding is geschikt voor leraren, therapeuten, groepswerkers, kindercoaches, ouders, of iedereen die les of oefeningen wil kunnen geven aan kinderen. Affiniteit of ervaring met Mindfulness is een pré.

Maximale groepsgrootte

Per opleiding worden maximaal 8 tot 12 kandidaten toegelaten. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat het opleidingstraject daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden.

Kosten

De 2 daagse trainers opleiding kost 695 euro (exclusief BTW). Dit is inclusief koffie/thee/lunch.

Wat kun en mag je allemaal na het volgen van de opleiding?

  • Les geven en het aanbieden van de 4 weekse Mindful Run en of Walk cursus 4 Kids;
  • Het beschermde Mindful Run 4 Kids logo gebruiken voor marketingdoeleinden;
  • Je wordt toegelaten tot onze besloten Facebook groep.
  • Deelnemen aan de sociale media* van Mindful Run zoals Facebook, Twitter, Instagram.

Voor meer informatie click hier.