Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Congres duurzaam presteren in sport & bedrijfsleven

Slaap, herstel en de biologische klok

Het vermogen om goed te kunnen herstellen is in de topsport al lang geaccepteerd als een belangrijke succesfactor voor duurzaam presteren. Ook binnen het bedrijfsleven en de zorg dringt door dat slaap en herstel van groot belang zijn voor duurzame inzetbaarheid. En dat geldt vanzelfsprekend ook voor docenten in het onderwijs.

Alleen hoe doe je dit? Welke factoren spelen hierbij een rol? Wat weten we eigenlijk over slaap als cruciaal middel voor (mentaal & fysiek) herstel om te kunnen blijven presteren? Welke rol speelt de biologische klok hierbij? En welke effecten hebben licht, voeding en beweging op onze lichaamsklok? Juist deze elementen komen via energieke bijdragen van praktijkdeskundigen en wetenschappers aan bod tijdens het congres duurzaam presteren in sport & bedrijfsleven op 16 mei in Soest.


Sessies naar keuze

Het congresprogramma biedt een combinatie van inspirerende en verhelderende keynote lezingen én verdiepende gesprekken in kleine groepen rond stellingen of praktijkvoorbeelden in parallelsessies. Tijdens de sessie neemt een praktijkdeskundige u mee in zijn/haar ervaringen. Denk aan thema's als:
- stress (nodig om fit & gezond te blijven)
- slaaphouding beïnvloedt slaapkwaliteit
- uitkomsten van recent slaaponderzoek
- de positieve effecten van een powernap
- rol van licht-input

U maakt zelf vooraf een keuze aan welke sessies u wilt deelnemen.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het thema slaap, herstel, de biologische klok en de toepassing hiervan in zowel sport als bedrijfsleven, zorg en onderwijs. Bent u een HR-manager, trainer, coach, (top)sporter, professional in de zorgketen (huisartsen, bedrijfsartsen, sportartsen, fysiotherapeuten) of als docent werkzaam op het VO, MBO en HBO, dan is deze dag zeker iets voor u! Informatie over accreditatie vindt u onder het desbetreffende kopje in het menu.

Voor informatie click hier.