Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

House of Esports biedt gamers fysieke locatie

Rotterdamse wethouder Sven van Langen opende House of Esports

Rotterdam heeft sinds vorige week het House of Esports. Het betreft een fysieke locatie in de wijk Feijenoord waar gamers bij elkaar kunnen komen en kunnen trainen, toernooien kunnen spelen en waar de sport zich kan ontwikkelen.

De fysieke locatie hoort bij het concept van House of Esports. House of Esports is ontstaan vanuit de behoefte van diverse stakeholders in de esportsmarkt om meer draagvlak te creëren in Nederland voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij.

Esports en gamen maakt een onlosmakelijk deel uit van de hedendaagse lifestyle. Een combinatie van sport, cultuur, entertainment met sport, games, muziek, social media, mode en uitgaan. Esports heeft veel potentie maar moet op de juiste manier gefaciliteerd worden. Er is behoefte aan structuur binnen de gefragmenteerde esports markt.

Acceptatie is de sleutel naar succes. Om geaccepteerd te worden moeten een aantal vooroordelen en stigma’s weggenomen worden door onderbouwd aan te geven welke rol esports speelt in het leven van aankomende generaties als onderdeel van hun lifestyle.

Stichting House of Esports wil dit bewerkstelligen door middel van 3 pijlers:

  • Esports als sport.
  • Esports als maatschappelijk vliegwiel.
  • Esports als middel om vanuit bedrijven de doelgroep te bereiken.

Op deze manier moet de maatschappelijke waarde die esports kan bieden naar voren komen. Vanuit deze maatschappelijke waarde willen de Stichting de sport faciliteren, ondersteunen en naar een hoger niveau brengen. De Stichting kiest daarbij voor zowel topsport als breedtesport als leisure activiteiten.

House of Esports beweegt zich op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven, de community en de esports stakeholders. House of Esports vervult de rol van makelaar en verbindt partijen door een toegevoegde waarde te bieden aan elke partner.

De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om deze nieuwe vorm van sporten groots op de kaart te zetten en wil de Esports hoofdstad van Nederland worden. Volgens de gemeente is het belangrijk om jongeren te begeleiden. In Nederland zijn er 7,1 miljoen gamers. Daarvan doen er 500.000 aan esports. Tijdens de opening waren zo’n 150 jongeren aanwezig. Wethouder Sven van Langen verrichtte de openingshandeling.