Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Nederland naar 0!-dag

Nederland kan het eerste land ter wereld zijn dat 0 nieuwe hiv-infecties bereikt

Op woensdag 1 april komen zo’n 150 betrokken vakgenoten, experts en mensen uit community’s samen tijdens de Nederland naar 0!-dag in Utrecht. Om elkaar te inspireren en te versterken en om tot concrete actie te komen voor het bereiken van 0 nieuwe hiv-infecties in Nederland. Ook het onderwijs kan daarbij een rol spelen. Daarom nodigen Aidsfonds en Soa Aids Nederland je uit om aan deze gratis dag deel te nemen.

Samen naar 0!

Nederland kan het eerste land ter wereld zijn dat 0 nieuwe hiv-infecties bereikt. Maar dat kunnen we alleen samen. Samenwerking en slim gebruik van regionale data vormen de sleutel om tot 0 te komen. Daarom nodigen we je uit om met GGD’en, huisartsen, community’s, hiv-behandelaren, wetenschap én politiek ervaringen te delen, elkaar te inspireren en werk te maken van wat we regionaal kunnen oppakken.

Dit gaan we doen

Tijdens de Nederland naar 0-dag! gaan we:

  • Leren van de activiteiten tot nu toe: wat werkt goed en welke resultaten zijn behaald?
  • Focussen op data: wat vertellen hiv-cijfers ons over huidige en toekomstige interventies? En wat leert data ons over de beste aanpak in verschillende regio’s?
  • Inspiratie opdoen door het uitwisselen van ervaringen en ideeën met experts uit verschillende settings om zo doeltreffend en efficiënt mogelijk te werk te gaan.
  • Inzicht krijgen in welke stappen in jouw en andere regio’s nodig zijn en hoe we samenwerking met regionaal betrokken partijen het beste (verder) kunnen vormgeven.

Meer informatie over de dag vind je op soaaids.nl/NLnaar0-dag.

Je kunt je t/m 31 maart aanmelden. De Nederland naar 0!-dag is op woensdag 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht van 10:00 tot 16:00 uur. Meld je nu aan en ontvang binnenkort het uitgebreide programma en de exacte locatie in je inbox. Inschrijven kan hier.