Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Alle investeringen in sport en bewegen leveren maatschappelijke meerwaarde op

Onderzoek van Rebel en Mulier Instituut

Alle investeringen in sport en bewegen leveren maatschappelijke meerwaarde op. Dat wijst onderzoek van Rebel en Mulier Instituut uit, uitgevoerd in opdracht van het Kenniscentrum Sport. Het onderzoek werd gelanceerd tijdens de VSG werkconferentie.

De SROI van sport en bewegen verschilt per gemeente. Dit maakt het belangrijk om te kijken naar het verklarende verhaal achter de cijfers. Om die reden zijn drie gemeenten betrokken geweest bij het onderzoek: Amersfoort, Noordwijk en Vlaardingen.

Later dit jaar kunnen gemeenten, met behulp van een dashboard, zichzelf vergelijken met gemeenten met vergelijkbare sociaaleconomische variabelen.

Pilotgemeenten gezocht

Kenniscentrum Sport is op zoek naar een aantal pilotgemeenten om het dashboard te testen. Heb je interesse in een verdiepende analyse naar maatschappelijke kosten en opbrengsten in jouw gemeente? En wil je deelnemen aan een benchmark sessie op basis van het dashboard? Neem dan contact op met Karin van der Maat, via karin.vandermaat@kcsport.nl of 06 3175 3724.

Bron: Kenniscentrum Sport.