Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Het programma Studiereis Gezonde School IJsland

Achtergrondinformatie en schoolbezoeken

Van zondag 22 tot en met vrijdag 27 september vindt de Studiereis Gezonde School IJsland plaats. In de aanloop ernaartoe krijgt u elke week woensdag informatie over de reis. In deel 4 besteden we aandacht aan het programma.

Zondag 22 september

De eerste dag staat in het teken van de vlucht naar IJsland en van kennismaking.

Maandag 23 september

Op de tweede dag krijgen de deelnemers algemene informatie over de gezonde school in IJsland. Dit vindt plaats in het National Olympic and Sport Association Iceland. In het eerste deel tot aan de koffiepauze licht een vertegenwoordiger van het Directorate of Health in Iceland (DOHI) verschillende projecten toe.

Na de koffiepauze komt het onderwijssysteem in IJsland aan de orde en het werk voor de Health Promoting Schools.

Na de lunch wordt achtereenvolgens ingegaan op de situatie in Reykjavik, op het verzamelen van data over de IJslandse jeugd en op de aanpak van alcoholgebruik onder de IJslandse jeugd.

Dinsdag 24 en woensdag 25 september

Op deze dagen staat het bezoeken van scholen centraal. Deelnemers kunnen aangeven welke scholen ze willen bezoeken. Click hier voor de informatie over de scholen van dinsdag 24 september en hier voor de informatie over de scholen van woensdag 25 september.

Donderdag 26 september

’s Ochtends staat een bezoek aan de lokale gemeenschap op het programma met de focus op Health Promoting Schools. ’s Middags is er de Golden Circle Tour; een mooie route door IJsland per bus langs prachtige natuurlijke attracties.

Vrijdag 27 september

Terugreis.

Voor uitvoerige informatie over het programma click hier.