Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Fit met TeamNL Kids

Sportieve start van de schooldag thuis met de helden van TeamNL

Om tijdens deze bijzondere periode elke ochtend fit en actief de schooldag te beginnen heeft TeamNL in samenwerking met Squla ‘Fit met TeamNL Kids’ gelanceerd. Hier worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd om te blijven bewegen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen kunnen zo ook weer nieuwe sporten ontdekken. Vanaf 1 april maken de kinderen elke schooldag kennis met een topsporter, een nieuwe sport én een bijbehorende challenge!

Veel ouders hebben op dit moment de grote uitdaging om thuis te werken en tegelijkertijd ook hun kinderen te helpen bij het schoolwerk. De combinatie van werken en de kinderen bezighouden is mentaal en fysiek uitdagend voor iedereen. Kinderen missen nu hun dagelijkse portie beweging. Ze missen niet alleen school, maar ook de gymles op school. Daarnaast ook de leuke ontspannende dingen als sporten bij de sportclub, scouting, spelen met vriendjes etc. Daarom is dit pakket voor alle kinderen die nu thuis zijn beschikbaar.

Verschillende sporten ontdekken

De komende weken kunnen de kinderen allemaal verschillende sporten ontdekken, gewoon in de huiskamer. Iedere ‘school’-dag ontmoeten ze virtueel een olympische sporter op https://www.teamnl.org/fitmetteamnl-kids. Op 1 april is gestart met shorttrackster Yara van Kerkhof. De sporters dagen de kinderen elke dag uit een beetje beter te worden, net zoals zij dat als olympische sporter ook proberen. Het pakket op de website https://www.teamnl.org/fitmetteamnl-kids bestaat uit training door sporters, quizvragen en tekeningen en kaartjes die naar opa’s en oma’s gestuurd kunnen worden.