Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Pannakooi voor basisschool De Opstap in Oentsjerk

Basisschool De Opstap in Oentsjerk heeft op 14 juli in de laatste week voor de zomervakantie een pannakooi in gebruik genomen. De pannakooi was de schoolprijs van Jantje Beton. Bij de officiële opening van de pannakooi waren directeur Dave Ensberg van Jantje Beton en Erik de Rink van sponsor Antea Group aanwezig.

Het was Grietje Holtrop, administratief ondersteuner van De Opstap, die de school had ingeschreven voor de schoolprijs van de stichting Jantje Beton. “De leerlingen lopen ieder jaar voor Jantje Beton, die zich inzet voor meer speelruimte. De opbrengst gaat voor de helft naar Jantje Beton en de andere helft mag de school houden. De leerlingenraad mag altijd beslissen wat ze voor dat geld willen aanschaffen, zoals ballen en dergelijke. Ik kreeg later een mail over de schoolprijs van Jantje Beton en heb ons als school opgegeven en zo hebben we de pannakooi gewonnen”, vertelt ze.

“We kregen een kunstgrasmat en het hekwerk, maar moesten zelf voor het grondwerk zorgen”, vertelt Grietje. “Een aantal enthousiaste ouders hebben ons daar bij geholpen. Ze hebben geholpen met het graafwerk, het aanbrengen van lagen zand en grind en het bestraten. Het was een hele klus waar ze een paar avonden mee bezig zijn geweest. De pannakooi staat er dankzij deze behulpzame ouders.”