Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Jongeren positief over eigen gehoor

Jongeren zijn behoorlijk positief over hun eigen gehoor. Op een schaal van 1 (heel slecht) tot 10 (heel goed) beoordelen ze hun gehoor gemiddeld met een 8,8. Dat blijkt uit de resultaten van de pilotfase van een onderzoek naar luistergedrag en gehoorschade bij jongeren.

De pilotfase werd in april afgerond. De gevalideerde vragenlijst wordt ontwikkeld door VeiligheidNL en het Erasmus MC in opdracht van het Ministerie van VWS.

Enkele andere uitkomsten zijn:

  • 29% van de jongeren gebruikt meer dan vier uur per dag oortjes of een koptelefoon
  • De oortjes en koptelefoon van de smartphone worden het meest gebruikt voor muziek (38%), op de voet gevolgd door films en tv (33%)

Inmiddels zijn er 100 aanmeldingen binnengekomen. Daarvan hebben 78 jongeren de VolumeTracker-app geïnstalleerd. De initiatiefnemers beogen in totaal 250 deelnemers te werven en hopen dit aantal voor de zomervakantie te bereiken. Voor de deelnemers die het volledige onderzoek afronden een cadeaubon ter waarde van €7,50 klaarligt.

Voor meer informatie over het onderzoek of om direct aan te melden als JGZ-organisatie of school kun je contact opnemen met Anne-Marie van Beijsterveldt, onderzoeker bij VeiligheidNL, via a.vanbeijsterveldt@veiligheid.nl of 06-43 01 14 34.

Lees hier een eerder bericht dat Gezonde Leefstijl Op School over het onderzoek schreef.