Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

GGDzhz start het nieuwe schooljaar gezond met ‘Geen rommel in je trommel’

Vanaf 30 augustus, bij de start van het nieuwe schooljaar, kunnen alle ouders van kinderen tussen de 3,9 en 12 jaar de brochure ‘Geen rommel in je trommel’ downloaden of krijgen bij het consultatiebureau, supermarkten, scholen en de bibliotheek. De brochure, geschreven door Tilly de Jong van Glos Educatief, staat boordevol inspiratie voor gezonde voeding en drinken tijdens de schooldag en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen GGDzhz, JOGG Zuid-Holland Zuid, Jong JGZ en het Voedingscentrum.

Met de brochure ‘Geen rommel in je trommel’ wil GGDzhz ouders inspireren om gezond eten en drinken mee naar school te geven, zodat kinderen het beste uit hun dag kunnen halen.

Regiocoördinator JOGG Zuid-Holland Zuid, Jenna Davies: “We leven in een omgeving waar ongezonde voeding in overvloed verkrijgbaar is. Overal worden we verleid. Dat moet en kan anders. Om jonge kinderen gezond op te laten groeien willen we ouders op een positieve manier stimuleren om in ieder geval op schooldagen de lunchtrommels op gezonde wijze te vullen. Daarnaast vragen we scholen aandacht te besteden aan gezonde voeding door middel van beleid en educatie. Alleen met ieders inzet kunnen we de norm verschuiven. Samen maken we gezond gewoon!”

Om te zorgen dat zoveel mogelijk ouders de brochure krijgen deelt het consultatiebureau de brochures uit bij het laatste consult voor een kind 4 jaar wordt. In een aantal supermarkten is de brochure verkrijgbaar en zal in de eerste schoolweek een diëtiste aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Verder ligt de brochure bij de bibliotheek en zullen de scholen een exemplaar toegezonden krijgen. Zij kunnen ‘Geen rommel in je trommel’ bestellen en uitdelen, of de link delen.