Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Trommel zonder Rommel krijgt Gezonde Innovatie Award

Het concept Trommel zonder rommel heeft van Foodlog en FoodPersonality de Gezond Innovatie Award gekregen als beste gezonde initiatief van 2022. Jenna Davies, JOGG-regisseur gemeente Dordrecht en regiocoördinator Zuid-Holland Zuid, en Nikita Verkaart, micro marketing coördinator van Lidl Nederland namen samen de prijs in ontvangst.

Jenna Davies vertelt over de ontstaansgeschiedenis: “Dit initiatief is in de regio Zuid-Holland Zuid en West Brabant ontstaan doordat we in gesprekken met scholen constateerden dat de lunchtrommels vaak ongezond gevuld werden. Dit vraagt om verandering in beleid en actie in de praktijk, maar op de eerste plaats om draagvlak. Want hoe graag scholen ook een gezond beleid willen, er is draagvlak nodig vanuit ouders/verzorgers om dit in de praktijk samen te realiseren. Dit start met bewustwording en inspiratie. Scholen zonder gezondheidsbeleid zullen zich hierdoor gesteund voelen om ook met gezonde voeding aan de slag te gaan.”

De lokale publiek-private samenwerking met Lidl Nederland heeft het initiatief versterkt. Op landelijk niveau vraagt Lidl met de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ aandacht voor een gezonde lunch bij de start van het nieuweschooljaar en blijft JOGG het regionale initiatief beschikbaar maken voor meer JOGG-gemeenten. De campagne bestaat uit onder andere een inspiratieboekje en gezonde, betaalbare recepten voor in de lunchtrommel.

Ook Marjon Bachra, Directeur-bestuurder JOGG, is enthousiast: “Deze award is bovenal een erkenning voor een lokale samenwerking met supermarkten waaruit een prachtig initiatief is voortgekomen. Een mooi praktijkvoorbeeld voor andere JOGG-gemeenten. Want om gezonde lunches op school de norm te maken, hebben we naast innovatieve ideeën draagvlak nodig bij ouders en kinderen. Samen maken we gezond gewoon!”

Over de Gezonde Innovatie Awards

Foodlog en FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Fotobijschrift: De overhandiging van de Gezonde Innovatie Award. Van links naar rechts Bianca van der Ha (Foodlog), Mark Peeters (FoodPersonality), Jenna Davies (JOGG) en Nikita Verkaart (Lidl Nederland).