Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Aanmelding voor ModderDag 2020 gestart

Negende editie op 29 juni vanwege corona zonder activiteiten op publiekslocaties

Op 29 juni vindt de negende editie van ModderDag plaats. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. De organisatie heeft vanwege corona wel een bijzondere maatregel moeten treffen: alle evenementen op publieke locaties zijn afgelast.

Hoe werkt ModderDag?

ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren. Je kan jouw activiteit aanmelden via de website van het IVN. IVN plaatst alle deelnemende locaties op een kaart. Aanmelden is belangrijk om landelijk de impact van deze dag te meten en laten zien. Bovendien ontvang je na aanmelding een link naar de vernieuwde ModderDag materialen, zoals de poster, handige checklists en draaiboeken. Daarin staat niet alleen achtergrondinformatie, maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen.

ModderDag alleen op scholen en kinderopvang

De basisscholen en kinderdagopvang gaan weer open en kinderen tot 12 jaar mogen weer sporten in teamverband. Daarom is besloten om ModderDag wel door te laten gaan op besloten locaties waarbij er geen publiek van buitenaf aanwezig is. Omdat ModderDag in verschillende vormen georganiseerd kan worden, gaat de organisatie ervan uit dat de scholen en kinderopvanglocaties dit op een passende manier zullen doen en hierbij de richtlijnen vanuit de overheid in acht nemen.

Top 10 modderposts 2019 op social media

Tijdens ModderDag 2019 ging het helemaal los op social media. Deelnemers deelden de leukste modderfoto's-en filmpjes. Van kruiwagens vol modder, tot modderslides, tot hele modderkeukens. Om na te genieten, heeft de organisatie de leukste 10 posts op een rijtje gezet.

Hieronder de top 3:

1. Stoer tijgeren in de modder

2. Plezier in de kruiwagen

3. Eerst een beetje bang, dan helemaal los!

Click hier voor de volledige top 10.