Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Hartje Winter brengt buitenspelen en natuureducatie samen

Kinderopvang Humanitas en IVN Natuureducatie organiseren reeks sprankelende winterse buitenactiviteiten

Kinderopvang Humanitas en IVN Natuureducatie organiseren samen voor het eerst een reeks sprankelende winterse buitenactiviteiten, genaamd Hartje Winter. Kinderen kunnen deelnemen op honderden opvanglocaties door het hele land. Juist in de koudste periode van het jaar, als veel kinderen binnen blijven, van 7 januari tot en met 8 februari 2019. In Hartje Winter komen buitenspelen en natuureducatie samen.

Sneeuwbaleffect

Het is wetenschappelijk bewezen dat buitenspelen in het groen goed is voor de motoriek, concentratie en gezondheid. Het is leuk en leerzaam. Marc Veekamp, Senior Projectleider Kind & Natuur, IVN: “Bewijslast stapelt zich op: buitenspelen in de natuur is aantoonbaar goed voor kinderen. Toch zie je dat 53 % van de kinderen in hun vrije tijd vaker binnen speelt dan buiten. Met acties als Hartje winter proberen we die trend te doorbreken. Ook in de winter.”

Ondanks dat het koud is buiten valt er genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de winterse natuur. Dus heeft iedere week van Hartje Winter een ander thema zoals Natuur in de winter, Op avontuur en Winterspelen. Kinderopvang Humanitas en IVN hopen met Hartje Winter een sneeuwbaleffect in gang te zetten en steeds meer organisaties en kinderen mee te laten doen.

Samenwerking

Buitenspelen en natuureducatie vormen een waardevolle combinatie. Het project Hartje Winter is de aftrap van de samenwerking tussen Kinderopvang Humanitas en IVN. Beide organisaties stimuleren kinderen meer buiten te spelen en in verbinding te staan met de natuur, in de overtuiging dat zo wordt bijgedragen aan een positieve toekomst voor mens en natuur. “Onze samenwerking met IVN bekrachtigt onze visie dat actief naar buiten gaan een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen.” Aldus Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur, Kinderopvang Humanitas.