Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Woensdag 25 september Nationale Kraanwaterdag voor basisscholen en bso's

Woensdag 25 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Meld je dan uiterlijk 11 september aan en ontvang de Kraanwaterdagposters per post!

Programma Nationale Kraanwaterdag

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit een filmpje en digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad, een challenge van Meester Jesper en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen in het lokaal. Er is materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Materialen Kraanwaterdag

Met de educatieve materialen van Nationale Kraanwaterdag ontdekken de kinderen van alles over kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser Aan de hand van korte aantrekkelijke activiteiten ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater een gezonde en duurzame keuze is. Een les duurt 1 à 1,5 uur, afhankelijk van de gekozen onderdelen.

Gratis materialen

Scholen en bso's die zich inschrijven kunnen gebruik maken van gratis materialen, waaronder een Kraanwaterdagposter, een handleiding, animatievideo, digitale quiz, proefjes, leuke knutselvlogs en voor leerlingen een leerzaam doeblad. Er zijn materialen voor groep 1 t/m 3, voor groep 4 t/m 6 en voor groep 7 en 8.

Voor een impressie van de educatieve materialen bekijk je hier de handleiding van vorig jaar: Nationale Kraanwaterdag - Materialen Kraanwaterdag

Meedoen is gratis

Geef je je op vóór woensdag 11 september 2024, dan ontvang je de aangevraagde Kraanwaterdagposters per post. Meld je je na deze datum aan, dan ontvang je wel nog de link naar de digitale materialen. De poster kun je dan zelf printen vanuit de digitale omgeving.

Door je groep aan te melden maak je kans op een gastles van een échte waterexpert. De winnende groepen worden op donderdag 12 september 2024 bekend gemaakt en geïnformeerd per telefoon of email.

Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.