Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Apeldoornse basisscholen doen mee aan Obstakelrun

Initiatief Jantje Beton daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen

Groep 6-leerlingen van vier Apeldoornse basisscholen hebben deze week meegedaan aan de Obstakelrun van Jantje Beton. De Obstakelrun is een activiteit om met elkaar in beweging te komen en daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen.

De leerlingen van de scholen De Zonnewende (locaties Osseveld en Woudhuis), De Regenboog en De Bundel in Apeldoorn maakten een parcours op hun eigen schoolplein, die de leerlingen vervolgens bij elkaar mochten uitproberen. Deze run in Apeldoorn werd mede georganiseerd door de enthousiaste inzet van de Wijkraad Osseveld-Woudhuis, Denktank Breed, Accres, Stimenz, Jongeren Op Gezond Gewicht en natuurlijk de tomeloze energie van de leerlingen en hun leerkrachten.

De Obstakelrun vindt plaats bij scholen en speeltuinen in het hele land en wordt volledig gefinancierd door Jantje Beton. In 2016 en 2017 vonden de eerste Obstakelruns plaats op een school en in een speeltuin. In 2018 trakteerde Jantje Beton 150 scholen en speeltuinen op een Obstakelrunpakket.

Het parcours voor de Obstakelrun wordt samen met kinderen bedacht en gebouwd. Kinderen kunnen de hindernissen in het parcours op eigen tempo overwinnen en leren zo grenzen verleggen, angsten overwinnen, samenwerken en ervaren successen. Vooraf wordt met de kinderen aandacht besteed aan het trainen voor de run d.m.v. de thema’s ‘Sterker worden’, ‘Slimmer worden’ en ‘Samenwerken’. Dit draagt bij aan het zelfvertrouwen van de kinderen en enthousiasmeert om aan de Obstakelrun deel te nemen.

Bekijk hier een filmpje over de Obstakelrun.