Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Conferentie ‘Uitgerekend nu?!’ over onbedoelde zwangerschap

Maandag 23 september in Beatrixgebouw in Utrecht

Wanneer een meisje onbedoeld zwanger raakt, is dat ingrijpend en emotioneel. Plotseling staat zij (en haar partner) voor de moeilijke vraag hoe hiermee om te gaan. Welke mogelijkheden heeft ze? Wie kan haar helpen?

Om samen blijvend aandacht te houden voor dit thema, vindt op maandag 23 september de conferentie ‘Uitgerekend nu?!’ plaats in het Beatrixgebouw in Utrecht. De organisaties Fiom, Rutgers, Siriz, GGD GHOR Nederland, Gezonde School, PO raad, VO Raad, MBO Raad en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn nauw betrokken bij de organisatie van de conferentie en leveren een substantiële bijdrage aan het programma.

De conferentie is bedoeld voor iedereen in de zorg, het onderwijs en het sociaal domein, die zich bezighoudt met ondersteuning en begeleiding van jongeren en kwetsbare groepen. Iedereen die zich wil inzetten voor preventie van en ondersteuning bij onbedoelde zwangerschappen.

Bijvoorbeeld docenten in het PO, VO, VSO en MBO. Maar ook gezondheidsbevorderaars, verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners, jeugdhulpverleners, maatschappelijk werkers en jongerenwerkers.

In meer dan 40 werksessies krijgt u informatie over de problematiek, leert u risico’s herkennen, het gesprek aan te gaan over seksualiteit en anticonceptie, weet u wat er onder jongeren zelf leeft, maakt u kennis met samenwerkingspartners, weet u welke interventies en handvatten beschikbaar zijn en wat er werkt in de praktijk. U krijgt praktische kennis waarmee u direct aan de slag kunt. U kunt deelnemen aan minimaal 3 interactieve werksessies, ervaringen met collega’s uitwisselen, proeven aan (gast-) lessen en snuffelen bij een informatiemarkt. Dagvoorzitter is Ruben Maes. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De toegang is gratis. Aanmelden kan hier.