Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Digi-doeners over verdienmodellen van games

Kopen jouw leerlingen weleens nieuwe ‘skins’ in Fortnite of Minecraft? Hoeveel geld geven ze daaraan uit? En is het cool om dit te kopen? LessonUp stelde een aantal Digi-doeners samen.

De Digi-doeners gaan over verdienmodellen van games. De lessen zijn gratis en snel voor te bereiden.

De eerste les is bestemd voor de bovenbouw van de basisschool en sluit aan bij rekenen en mediawijsheid: https://lnkd.in/gW8chYT. Tijdens deze les gaan de leerlingen ervaren hoe verdienmodellen in games werken door ze zelf uit te proberen.

De tweede les is voor klas 1 & 2 van de middelbare school en kan gegeven worden tijdens het vak Nederlands: https://lnkd.in/gWWkPGN. Verdienmodellen in games veranderen. Waar je vroeger een spel kocht en het dan kon uitspelen, zijn er nu vaak mogelijkheden om in het spel nog aankopen te doen. Microtransacties heet dat. In deze Digi-doener gaan leerlingen een taalspelletje spelen in de klas waarbij ze ‘microtransacties’ kunnen doen. Zo ervaren ze wat de verdienmodellen van gamemakers zijn.

LessonUp is in Nederland in 2015 opgericht door Kars & Martin van Q42 en Janneke. Alle drie vonden zij dat lesgeven en les krijgen op school best leuk en spannend mag zijn.