Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Een brunch voor ieder kind

Lidl, prinses Laurentien en het Jeugdeducatiefonds slaan de handen ineen tijdens de feestdagen. Vanaf maandag 22 november kunnen klanten van Lidl vijf weken lang producten doneren voor feestelijke brunchpakketten die vlak voor de kerstvakantie uitgedeeld worden aan kinderen op scholen die aangesloten zijn bij het Jeugdeducatiefonds.

“Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Het is een extraatje voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om iets te krijgen, aldus Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds. Producten doneren is overigens niet de enige optie voor Lidl-klanten. Ze kunnen tijdens de actieperiode ook hun statiegeld bij Lidl doneren aan deze Nederlandse stichting. Prinses Laurentien is enthousiast over het initiatief: “Deze actie komt uit noodzaak én het hart.”

Het Jeugdeducatiefonds helpt de ontwikkelingskansen van schoolkinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Via inmiddels 325 scholen worden ruim 80.000 kinderen bereikt. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is, wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds.