Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

KinderMoestuin lespakket maakt hele keten zichtbaar

Zaaien, planten verzorgen, oogsten en koken

De Kinderkooktuin heeft met de KinderMoestuin een lespakket dat zich richt op het PO en op de brugklassen. Het pakket maakt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar.

Het is leuk voor kinderen omdat ze hun eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen kweken en daarmee heerlijke gerechtjes bereiden.
De KinderMoestuin is er in 7 verschillende thema's: Pasta Pesto, Pizza en Hartige Taart, Groenten friet en Chips met Dip, Zoete koek en Taart, Soep en Stamppot, High tea met bloemen en kruiden, Sushi en Tempura. De recepten zijn heel eenvoudig omschreven en gemakkelijk te bereiden.

Kinderen worden zich dankzij de KinderMoestuin bewust waar het voedsel op hun bord vandaan komt. Ze krijgen waardering voor gezond voedsel en leren nieuwe smaken ontdekken.

Ze krijgen interesse voor voedsel omdat ze zelf hebben meegewerkt aan de bereiding van een smakelijk gerecht. Wat is nu leuker dan te zorgen dat kinderen zelf een moestuintje hebben, waar ze groenten en kruiden kunnen kweken, plukken en vervolgens gebruiken bij het koken. Dit vormt de basis voor het KinderMoestuin lespakket wat qua omvang behapbaar is en waar oudere leerlingen al helemaal zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Je kunt al starten met zaaien in de eerste maanden van het jaar. Heel simpel met de eenvoudig omschreven tips en adviezen in het KinderMoestuin Werkboek.

Daarnaast staan in het KinderMoestuin Werkboek tips en adviezen om je voedselafdruk te verkleinen, wat eerlijke handel is en hoe je energiezuinig kunt koken. De Kinderkooktuin wil op deze manier een bijdrage leveren aan een meer bewuste en gezondere leefstijl.

Bestellen

Bestel het moestuinpakket voor school of thuis voor € 32,95 (excl. verzendkosten) in onze webshop Het pakket bestaat uit:

  • Een vrolijke jute tas met een jute plantzak (100 x40 x40cm.)
  • Biologische zaden met plantenstekers
  • Receptenkaarten
  • Een KinderMoestuin werkboek