Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Koning en koningin openen tiende editie van de Koningsspelen in Delft

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag 22 april de 10e editie van de Koningsspelen geopend. Op de Brede School Poptahof in Delft vulde het paar samen met een aantal kinderen een grote fitmeter. Dat vormde het startsein voor de Koningsspelen 2022. Het thema van deze jubileumeditie van de Koningsspelen staat in het teken van fit worden.

Aan de Koningsspelen doen dit jaar meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Saba. Ook doen er Nederlandse scholen in het buitenland mee aan de Koningsspelen.

Wat in 2013 begon als een eenmalig, sportief feest ter ere van de kroning, is met de tiende editie uitgegroeid tot een landelijke traditie. De Koningsspelen zorgen voor bewustwording van het belang van bewegen en gezond ontbijten.

“De Koningspelen zorgen ook voor verbindingen in de maatschappij,” zegt Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Tijdens de Koningsspelen zien we waardevolle, duurzame samenwerkingen tussen scholen, sportorganisaties en gemeenten ontstaan. Dat vind ik mooi. Ik ben dan ook dankbaar dat tienduizenden leerkrachten, vrijwilligers, sportaanbieders, gemeenten en partners zich vol enthousiasme inzetten om voor de kinderen een geweldige sportieve dag te realiseren.”

In aanwezigheid van de Koning en Koningin genoten ruim 500 leerlingen van basisschool de Horizon en basisschool de Parkschool tijdens de landelijke opening van een gezond ontbijt, het lied van Kinderen voor Kinderen en sportieve activiteiten. Naast het koninklijk paar was ook minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport bij de opening in Delft aanwezig.

Sportminister Conny Helder: "Fantastisch dat er vandaag zó veel kinderen de dag beginnen met bewegen. Want bewegen is ontzettend belangrijk. Door lekker te bewegen te bewegen kun je fit worden en blijven. Dat is goed voor je lijf, maar ook goed voor je hoofd. Of je nu acht jaar bent of tachtig. En het allerbelangrijkste: het is ook gewoon leuk. Dat laten de Koningsspelen heel duidelijk zien!"

De Koningsspelen vinden in 2023 plaats op vrijdag 21 april.