Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Nieuw online platform Gezonde Basisschool van de Toekomst

Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de basisschooldag. JOGG, Gezonde School, Stichting Gezonde Basisschool van de Toekomst, Voedingscentrum, Universiteit Maastricht, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Kenniscentrum Sport & Bewegen werken samen om scholen en gemeenten die willen werken met de Gezonde Basisschool van de Toekomst zo goed mogelijk te ondersteunen. Het nieuwe online platform van de Gezonde Basisschool van de Toekomst helpt daarbij.

De Gezonde Basisschool van de Toekomst is in 2015 gestart in Limburg. Inmiddels gaan steeds meer scholen en gemeenten in Nederland ermee aan de slag. Onderzoek van Universiteit Maastricht toont aan dat het concept werkt: niet alleen heeft het een positief effect op de fysieke, maar ook op de mentale ontwikkeling van leerlingen. Bovendien blijkt dat ook de sfeer op school verbetert. Zo krijgt ieder kind de kans om gezond op te groeien. De ambitie is om nog meer scholen en gemeenten te bereiken. Vanaf nu wordt dit veel makkelijker door de lancering van een nieuw online platform.

Over de website

De website biedt informatie over wat de Gezonde Basisschool van de Toekomst is en gaat in op de historie en samenwerking. Ook is er informatie te vinden over de deelnemers (scholen, gemeenten, adviseurs en aanbieders), is er documentatie over concept, voeding en bewegen & sport en worden onderzoeksresultaten toegelicht.

Inspiratiesessies

De Gezonde Basisschool van de Toekomst organiseert drie inspiratiesessies over gezonde voeding en meer bewegen op basisscholen. Deze sessies zijn online via Teams. De sessies zijn bedoeld voor JOGG-professionals en gemeenten.

De data zijn:

  • 20 juni, 14.00-15.30
  • 1 oktober 10.00-11.30
  • 10 oktober 16.00-17.30

Aanmelden kan hier.