Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

OBS De Tweemaster uit Goes wint Verdienactie met sommenparcours

OBS De Tweemaster uit Goes is de winnaar van de Verdienactie ‘Samen brengen we jullie klas in beweging’ van Presikhaaf Schoolmeubelen, JOGG en Wieblie. De winnende inzending ging over het sommenparcours in de speelzaal op De Tweemaster.

Annemarie van der Kaaden is beweegleerkracht op De Tweemaster. Ze legt uit hoe het sommenparcours werkt. “De leerling begint met een getal, bijvoorbeeld 39. In de speelzaal is een parcours uitgezet waar op elk onderdeel post-its liggen met opdrachten – bijvoorbeeld -10 of +12. De deelnemer legt het parcours af en voert de opdrachten uit en geeft aan het eind van het parcours de uitkomst door.” In het filmpje dat De Tweemaster inzond, ging groep vijf met het sommenparcours aan de slag, maar het is volgens Van der Kaaden ook in andere groepen te gebruiken: “Je hoeft alleen maar de getallen aan te passen.”

De Tweemaster is al twee jaar bezig met bewegend leren, maar is pas sinds het schooljaar 2020/2021 bezig om het echt te borgen als vast onderdeel binnen het lesprogramma. Het sommenparcours, waarmee dit schooljaar is gestart, past goed in de aandacht die De Tweemaster geeft aan bewegen en bewegend leren. Van der Kaaden: “We zorgen daarom elke dag in elke groep voor een ‘beweegtussendoortje’. Bovendien gaat bijna elke groep wel vrijwel elke week met bewegend leren aan de slag. Dat kan met het sommenparcours, maar bijvoorbeeld ook met het honderdveld op het schoolplein. En het kan met rekenen, maar ook met andere vakken zoals taal.”

Het sommenparcours werd winnaar van de Verdienactie omdat het verschillende niveaus had en omdat de kinderen er erg enthousiast over vertelden. De Tweemaster is heel blij met de workshop van Wieblie, die naar verwachting komend voorjaar zal worden gegeven. “Het is voor ons een stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan!”