Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Speeltips voor nu

Tikkertje spelen met je vriendjes of gewoon lekker buitenspelen in de frisse lucht… Kunnen we dit nog doen vanwege de maatregelen die zijn getroffen door het RIVM en de Overheid vanwege het coronavirus? Jantje Beton geeft je op www.speelbeweging.nl een aantal leuke en inspirerende speeltips die je ook in deze tijden kunt doen!

Enkele voorbeelden:

  • Wandelspeurtocht: Maak van een saaie route een toffe wandelspeurtocht. Van tevoren krijg je een opdracht. Bijvoorbeeld: zoek alles met de kleur groen.
  • Pac-Man: Ken je nog het klassieke computerspelletje Pac-Man? Teken met krijt een doolhof van lijnen op de grond en leg hier ‘bonussen’ op. Dit kan bijvoorbeeld een appel of een balletje zijn. Nu kan het spel beginnen! Je mag alleen op de lijnen lopen. Probeer zo snel mogelijk alle bonussen te pakken en zonder te vallen aan het einde van het doolhof te komen. Dan mag de volgende. Wie is het snelst?
  • Prehistorisch jeu-de-boules: Samen met andere speelkameraadjes, jong en oud kun je dit spel doen. Alle spelers zoeken buiten stenen in één eigen kleur. Daarnaast heb je nog een klein steentje nodig in nog een andere kleur. Speel het spel jeu de boules spel: wie de stenen het dichts bij het kleine steentje gooit, wint. Kun je alleen maar eenzelfde steen of grind vinden? Maak dan een eigen tekening op de steen met watervaste stift of verf.
  • Spijkerpoepen: Gouwe ouwe! Zet een aantal lege flessen neer en bind een lang koord om je heupen met aan de onderkant een spijker. Nu is het de bedoeling om de spijker als eerste in het flesje te krijgen door naar beneden te zakken. Dit spel is niet alleen leuk, maar ook goed voor het coördinatie- en concentratievermogen.
  • Mission (im)possible: Houdt jouw kind van een uitdaging? Dan hebben we een leuke mission (im)possible voor ze: het spinnenweb! Het enigste wat je nodig hebt, is een ontzettend lang stuk touw of garen (tip: kies een opvallende kleur). Span het touw van bijvoorbeeld schutting naar tuinbank, kriskras door elkaar en op verschillende hoogten. Hoe meer lijnen, hoe beter! Zo ontstaat er vanzelf een spinnenweb. Klaar? Tijd voor actie! Laat de kinderen zich erdoorheen wurmen zonder de lijnen te raken! Missie geslaagd?

Klik hier voor nog meer leuke speeltips die je ook nu kunt blijven doen.

Heb je zelf leuke tips voor verantwoord buiten spelen tijdens de coronacrisis? Mail dan naar redactie@gloseducatief.nl.

Foto: Willeke Kieft.