Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Zevende editie Kraanwaterdag op 22 september 2021

Het drinken van kraanwater en bewegen centraal thema

Woensdag 22 september 2021 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Dit evenement vindt voor de zevende maal plaats. De Nederlandse drinkwaterbedrijven nodigen alle basisscholen en BSO’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt. Scholen en BSO’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen.

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteitvan het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang

Alle basisscholen en BSO’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis educatieve materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Dit jaar staat in het lesmateriaal het drinken van kraanwater en bewegen centraal.

Gastles waterexpert

Door je klas of BSO-groep aan te melden maak je kans op een gastles van een waterexpert of water dumbbells die je kunt gebruiken tijdens de energizer.

Certificaat Kraanwaterproof

Gaat jouw school of BSO ook na Nationale Kraanwaterdag op één vaste dag in de week kraanwater drinken, vul dan vóór 1 november 2021 hier het certificaat Kraanwaterproof in. Met het certificaat verklaar je officieel dat jullie minimaal één dag per week kraanwater drinken en dat jullie school of BSO kraanwaterproof is.

Aanmelden voor de Kraanwaterdag van 22 september 2021 kan hier.