Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’

Thema Week Tegen Pesten 2024 bekend

Stichting School & Veiligheid organiseert elk jaar de Week Tegen Pesten om scholen te helpen bij het werken aan een veilige en gezellige groep. Het thema voor de Week Tegen Pesten 2024, die van 23 tot en met 27 september 2024 plaatsvindt, is nu bekend met daarbij de volgende slogan: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’.

We doen het allemaal wel eens; een spannend, leuk, interessant of juicy verhaal vertellen over een ander. Verleidelijk, maar het (door)vertellen van deze verhalen kan snel omslaan van onschuldig geklets naar schadelijk gedrag: roddelen, buitensluiten of pesten.
De slogan van de Week Tegen Pesten 2024 ‘Denk FF na’ moedigt leerlingen aan om even stil te staan bij de mogelijke consequenties. Kwets ik iemand anders als ik dit doorvertel? Maak je leerlingen bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid in respectvol omgaan met elkaar.

Voor het openingsfilmpje van dit jaar is School & Veiligheid bij Eye College in Capelle aan den IJssel geweest. Het was een gezellige filmdag en de leerlingen ontpopten zich als ware acteurs. Samen met de ‘echte’ acteurs heeft School & Veiligheid een video gemaakt die je samen met de klas kunt bekijken bij de start van de Week Tegen Pesten. Bekijk hieronder alvast de trailer. In september komt het hele filmpje online.

Wil je meer lezen over de Week Tegen Pesten en het thema van 2024? Ga dan naar www.weektegenpesten.nl. Zet meteen je school op de kaart en laat zien dat je meedoet! De Week Tegen Pesten is in 2024 van 23 t/m 27 september.