Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Gratis online intervisie Welbevinden op School

Vraag jij je af hoe je als schooldirecteur oog kan houden voor het welbevinden van collega's? Of ben je Gezonde School-adviseur en wil je graag horen hoe je meer verantwoordelijkheid bij scholen kan leggen? Met deze en andere vraagstukken over Welbevinden op School kan je terecht op 31 mei. De intervisie wordt georganiseerd door Trimbos-instituut & Pharos.

Opzet

Tijdens de online intervisiebijeenkomst gaan jullie uiteen in groepen en staat een vraagstuk van jou of één van je collega’s centraal. We stellen de groepen samen op basis van je functie. Het vraagstuk kun je zelf indienen of je kiest een vraag uit van een collega.

Volgens een vast stappenplan ontleden we gezamenlijk de vraag en leren we met en van elkaar. Je gaat dus met concreet geleerde lessen weer “naar huis”.

Voorbeelden van vraagstukken:

  • Gezonde School Adviseur: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als Gezonde School adviseur objectief blijf in het aanbieden van gezondheidsthema’s?’
  • Gezonde School Adviseur: Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de verantwoordelijkheid voor werken aan welbevinden bij de school beleg en niet zelf de kar teveel ga trekken?’
  • Schooldirecteur: ‘Hoe kan ik oog hebben voor het welbevinden van collega's in deze drukke tijd?'

Doelgroep

Gezonde School-adviseurs en onderwijsprofessionals (bijvoorbeeld IB’ers, zorgcoördinatoren, schooldirecteur en leerkrachten (PO en VO)).

Wat is intervisie?

Intervisie is een leervorm waarin je je professionaliseert door met collega's uit het onderwijs op een methodische manier te reflecteren op vraagstukken in je werk. Je luistert naar elkaar en denkt met elkaar mee, adviseert elkaar en leert van elkaar. Voor de intervisie bijeenkomst van Trimbos-instituut kunnen alle Gezonde School-adviseurs en onderwijsprofessionals primair onderwijs en voortgezet onderwijs (IB’ers, zorgcoördinatoren, schooldirecteuren, leerkrachten en docenten), deelnemen.

Praktische informatie

  • Datum: 31 mei 2022
  • Tijd: 15.00-16.30 uur
  • Locatie: online
  • Organisatoren: Trimbos-instituut & Pharos
  • Prijs: gratis

Aanmelden