Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Webinar culturele en religieuze diversiteit

29 mei, 15.00-16.00

Werk jij als professional in het primair, gespecialiseerd of voortgezet onderwijs en is er in jouw team sprake van handelingsverlegenheid als het gaat om culturele en religieuze diversiteit van jouw leerlingen? Veel onderwijsprofessionals hebben bij Gezonde School aangegeven meer te willen weten over deze diversiteit en hoe ze het beste hiermee kunnen omgaan binnen relationele en seksuele vorming. Daarom organiseert Gezonde School op 29 mei van 15.00 tot 16.00 het webinar ‘Aandacht voor culturele en religieuze diversiteit’.

Over het webinar

Tijdens het webinar krijg je tips en handvatten om relaties en seksualiteit te bespreken met leerlingen, ouders en verzorgers. De webinar wordt georganiseerd door Gezonde School, in samenwerking met Diversae en Stichting School & Veiligheid. Het is geschikt voor zowel scholen die beginnen met het thema Relaties en seksualiteit volgens de Gezonde School-aanpak als scholen die hier al enige tijd aan werken.

Informatie die past bij de ontwikkeling

Elke leerling heeft recht op informatie en vaardigheden die passen bij de leeftijd en ontwikkeling als het aankomt op relationele en seksuele vorming. Daarmee wordt de kans op een gezonde en positieve seksuele ontwikkeling vergroot. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om goed kunnen aangeven van de eigen grenzen en het herkennen en respecteren van de wensen en grenzen van iemand anders.

Schrijf je hier in voor het webinar.