Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Inspiratiemagazine Gezonde Relaties & Seksualiteit

Speciaal voor alle scholen en betrokkenen die geïnteresseerd zijn in het thema gezonde relaties en seksualiteit, maakt Gezonde School een online inspiratiemagazine boordevol goede voorbeelden uit de praktijk. De tweede editie is inmiddels verschenen.

Sterk in samenwerken

Voor de tweede editie sprak Gezonde School met scholen en professionals door het hele land over samenwerken op het thema Relaties en seksualiteit. Zo spraken ze met een Specialist Sportieve en Gezonde School (SSGS) over de meerwaarde van een SSGS'er op school. Vroegen GGD Zeeland naar hun krachtige regionale samenwerking met diverse VO-scholen. En werden door een basisschoolleerkracht meegenomen hoe je toch online aandacht kunt besteden aan relationele en seksuele vorming. Daarnaast bevat ook deze editie weer genoeg weetjes, een terugblik op interessante bijeenkomsten en een mooie podcastserie.

Met het stimuleringsprogramma Gezonde Relaties & Seksualiteit wil Gezonde School bereiken dat scholen meer aandacht besteden aan gezonde en veilige relaties en seksualiteit. In dit programma werken Rutgers, Stichting School en Veiligheid, Soa Aids Nederland, Siriz en het programma Gezonde School samen. Het ministerie van VWS financiert het stimuleringsprogramma. Meer weten? Kijk op www.gezondeschool.nl/relaties_seksualiteit.

Click hier voor de tweede editie.

De eerste editie teruglezen? Click dan hier.