Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Sense Talk: jongeren praten over seksualiteit

Sense.info heeft een nieuwe podcastserie: Sense Talk! In deze podcast praten jongeren over seksualiteit. De eerste twee afleveringen – over de eerste keer en over liefde en seks tijdens corona – staan online. Ook handig om te luisteren als je het gesprek hierover met jongeren aan wilt knopen!

In deze allereerste aflevering van Sense Talk gaat het over de eerste keer. De eerste keer is voor iedereen anders. Hoe was de eerste keer voor jou? Kun je je erop voorbereiden? En wat doe je als het anders loopt? Over deze vragen gaat Sense.info in gesprek met drie jongeren: Gwenda (19), Sjoerd (20) en Stef (17).

In de tweede aflevering van Sense Talk gaat het over liefde en seks tijdens corona. De lockdowns en corona hebben invloed op liefde, daten en seks. Even met iemand afspreken is een stuk lastiger. Hoe gaat het als je online moet flirten en daten? En zijn dit ook thema’s waar je het op school over wilt hebben? Over deze vragen gaat Sense.info in gesprek met drie jongeren: Mandy (15), Rinske (16) en Coen (23).

In de derde aflevering van Sense Talk gaat het over seksuele diversiteit. Veel jongeren vragen zich af: ben ik homo, lesbisch, hetero, bi? Daarnaast is er nog meer seksuele diversiteit. Je kunt panseksueel zijn, queer, queer-of-colour, demiseksueel of non-binair. Wat is dat eigenlijk? En waarom noem je jezelf zo? Daarover gaat deze podcast van Sense.info, die vanaf 1 maart is te beluisteren.

De eerste twee podcasts beluister je hier. Je kunt daarbij kiezen tussen Spotify, Stitcher. Apple Podcasts en Soundcloud.