Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Via praatplaten in gesprek met ouders met kinderen

Hoe ga je als zorg- of onderwijsprofessional in gesprek met ouders met kinderen over een gezonde leefstijl? Glos Educatief maakte in opdracht van GGDZHZ (Zuid-Holland-Zuid) en in samenwerking met Jong JGZ in het kader van Doe ff gezond Dordrecht vier praatplaten over de thema’s slaap, gezonde voeding, water drinken en bewegen.

Aan de hand van een praatplaat kan het thema makkelijker bespreekbaar worden gemaakt. Een ander voordeel is dat zorg- en onderwijsprofessionals direct alle relevante informatie bij de hand hebben.

De vrolijk gekleurde platen zijn opgemaakt in de huisstijl van Doe ff gezond. Elke praatplaat heeft dezelfde opbouw.

Voorzijde

De voorzijde van de praatplaat bevat informatie (richtlijnen, handige weetjes) over het thema en doe-opdrachten in de vorm van kleine dagboekjes om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Zo biedt de praatplaat Slapen informatie over:

  • Hoeveel slaap heb je nodig
  • Slaap-dagboek
  • Slaapsignalen bij je kleintje
  • Checklist om lekker te slapen

Achterzijde

De achterzijde bestaat uit inspirerende voorbeelden, receptjes en handige links. De links verwijzen o.a. naar instellingen of speelplekken in de buurt. Zo sluit de praatplaat aan op de leefomgeving van de ouders en kinderen.

Glos Educatief kan voor uw organisatie een praatplaat op maat maken. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Tilly de Jong, tilly@gloseducatief.nl.