Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Blog

Wat de school kan betekenen voor jonge mantelzorgers

“Stel je eens een schoolklas voor. Een groep kinderen, klaar voor de les. Daar kunnen zomaar zeven jonge mantelzorgers tussen zitten.” Aniek de Lange is Projectmedewerker Jeugd bij Trimbos met expertise over kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. In een blog op de website van Trimbos vertelt ze waarom het belangrijk is dat deze kinderen zich op school gezien en gehoord voelen. Ook geeft ze tips aan onderwijsprofessionals hoe ze jonge mantelzorgers kunnen herkennen.

Verslag Studiereis dynamische schooldag Denemarken

Van 25 t/m 29 september gingen we met de KVLO en 45 deelnemers op studiereis naar Denemarken. In dit blog deden we dagelijks verslag over wat we daar zagen en wat we meemaakten.

Bewegen op school: elk stapje telt!

Op 17 augustus begon voor een deel van de kinderen in Nederland een nieuw schooljaar. Zes weken lang was er geen school. Dat betekent veel tijd om te spelen! Hutten bouwen, badmintonnen, kamperen, fietsen, en met dit warme weer natuurlijk veel waterspelletjes. Genieten! De start van het nieuwe schooljaar is voor sommige kinderen dan ook een beetje dubbel: op school zie je eindelijk je klasgenootjes weer en een klas hoger is ook leuk, maar je moet ook weer van alles. Terug de schoolbanken in, oftewel: veel zitten.

Hoe verbeter je de zelfregulatie van kleuters?

Zelfregulering is een belangrijke vaardigheid die al van jongs af aan kan worden gestimuleerd en essentieel is voor schoolsucces. Ruth Heuvelman, orthopedagoog en specialist voor onderwijs en educatie van het jonge kind bij Expertisecentrum Het Jonge Kind van de CED-Groep, schreef er op de Early Years Blog onderstaande blog over. Inclusief drie tips om de zelfregulatie thuis en op school te verbeteren.

Blog Studiereis gezonde leefstijl op school IJsland

Van 22 t/m 27 september zijn wij met een groep 43 mensen uit het onderwijs, thema instituten en GGD'en op IJsland om te leren van het IJslandse preventiemodel en de invulling van Gezonde School. Dagelijks houden we je op de hoogte van onze belevenissen en leermomenten.