Alles over een Gezonde Leefstijl Op School

Artikelen

Nationaal Schoolontbijt bezorgt dit jaar pakketten op school

Tijdens de landelijke ontbijtweek van 4 tot en met 8 november dit jaar krijgen scholen hun complete ontbijtpakketten bezorgd. Zo wordt gezellig en gezond samen ontbijten tijdens dit educatieve evenement nog makkelijker. Alle basisscholen in Nederland kunnen zich weer inschrijven.

Leerlingen Het Hooghuis geven Gezonde School van de toekomst vorm

De afgelopen weken zijn de leerlingen van Het Hooghuis uitgedaagd om na te denken over de toekomst van Het Hooghuis als Gezonde School. Op woensdag 13 maart, in de Week voor de Gezonde Jeugd, vond het evenement ‘Gezonde School van te toekomst’ plaats op Het Hooghuis locatie Stadion. Tijdens de middag werd de prijs uitgereikt aan de leerlingen die de meest creatieve vlog gemaakt hebben.

132 scholen doen mee aan Nationale Week Zonder Vlees

Van 11 tot en met 17 maart vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Dit jaar doen ruim 55.000 deelnemers mee. Onder hen ook 132 scholen, die een speciaal lespakket hebben besteld. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees gaan deelnemers de uitdaging aan om de hele week geen vlees te eten.

KinderMoestuin lespakket maakt hele keten zichtbaar

De Kinderkooktuin heeft met de KinderMoestuin een lespakket dat zich richt op het PO en op de brugklassen. Het pakket maakt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar.

Koning Willem-Alexander opent Week voor de Gezonde Jeugd

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak letterlijk het meest voor de hand liggen. In Nederland heeft een op de zeven kinderen overgewicht. Om aandacht te vragen voor een gezonde generatie gaf Koning Willem-Alexander afgelopen vrijdag het startsein van de ‘Week voor de Gezonde Jeugd'.

Webinar 'Ontdek het puberbrein'

Het Fitte Brein, een gezamenlijk initiatief van de Hersenstichting, Alzheimer Nederland en de Edwin van der Sar Foundation, organiseerde op 12 maart een webinar over het puberbrein. Dit webinar is nog steeds te bekijken via onderstaande aanmeldlink.

Betere start kinderopvanglocaties dankzij ‘Streng aan de poort’

Nieuwe Kinderopvang- en BSO-locaties maken een betere start sinds GGD’en werken met ‘Streng aan de Poort. Dat concluderen de VNG en GGD GHOR Nederland na een eerste evaluatie van de nieuwe werkwijze.

Nationale Boomfeestdag

Haarlemmermeer is op woensdag 13 maart trotse gastheer voor de 63ste Nationale Viering Boomfeestdag. De gemeente heeft gekozen voor het thema ‘Ieder Kind een Boom’ en dit wordt ook het landelijk thema voor Boomfeestdag 2019.

Steeds meer gemeenten en GGD’s willen kinderen rookvrij laten opgroeien

Al 80 gemeenten en GGD-en verbonden zich aan de Rookvrije Generatie. Zij willen ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. In enkele regio’s slaat men de handen ineen om zich samen sterk te maken voor een Rookvrije Generatie.

Dag voor Lichamelijke Opvoeding 2019

Op 13 maart organiseert de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) de tweede editie van de Dag voor Lichamelijke Opvoeding. De dag vindt plaats in De Maaspoort in Den Bosch.

Wageningse proef met extra aandacht op school na geweld

Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen beproeft sinds enige tijd de werkwijze ‘Handle with care’. Hierbij werkt de school nauw samen met de politie bij het organiseren van snelle steun voor leerlingen die thuis geweld meemaken. Tijdens het werkbezoek van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming aan Pantarijn bleek dat de eerste resultaten van de nieuwe werkwijze positief zijn.

Primair onderwijs werkt elke dag aan het klimaat

Op 7 februari demonstreerden duizenden (overwegend middelbare) scholieren op het Malieveld voor het klimaat. In het primair onderwijs waren er weinig ‘klimaatspijbelaars’, maar dat wil niet zeggen dat het klimaat daar niet leeft! Basisscholen dragen op vele manieren hun steentje bij. De PO-Raad zette drie manieren op een rij waarop de sector werkt aan duurzaamheid.

Hoe gezond is onze jeugd?

Dit najaar vindt voor de tweede keer de landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd plaats. Alle GGD’en onderzoeken dan de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de middelbare scholieren. Dit doen zij in samenwerking met het RIVM. Daarmee geven ze uitvoer aan de wettelijke taak van gemeenten om de gezondheidstoestand van de jeugd te monitoren.

Met Zonnetjesweek van Huidfonds op weg naar huidkankervrije generatie

1 op de 6 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker en de trend is dat dit toeneemt. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is onbeschermd in de zon. Het Huidfonds wil deze trend stoppen en zet zich in voor een huidkankervrije generatie door ouders van kleine kinderen te vertellen over huidbescherming in de zon.

Kinderopvang kan subsidie voor Jong Leren Eten weer aanvragen

Vanaf 13 februari 2019 is het weer mogelijk om JLE-subsidie aan te vragen voor de kinderopvang. Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainercursus Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen nu opnieuw een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Deze subsidieregeling ‘Lekker naar Buiten!’ loopt tot 2020 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen.